Cognitieve Fitness

We worden steeds ouder met zijn allen. Helaas betekend dat vaak ook dat de hersenen wat minder goed gaan werken. Zo neemt de vergeetachtigheid bijvoorbeeld met de jaren toe, en dat is heel normaal. Door aan onze conditie te werken kunnen we dit verouderingsproces vertragen. Cognitieve Fitness is daar voor een unieke fitness training waarbij fitnessoefeningen worden gecombineerd met elementen die de hersenen bewust activeren. Doet u ook mee?

Onderzoek pleit voor beweging

Het landelijke Trimbosinstituut heeft bewezen dat regelmatig bewegen het risico vermindert op achteruitgang van sommige hersenfuncties. Beweging heeft een positief effect op het geheugen en de concentratie. Ook het herinneren van zaken, het oplossen van problemen, het kunnen leren en het nemen van beslissingen zijn met cognitieve fitness gebaat. En bewegen leidt tot een betere conditie, co√∂rdinatie, reactiesnelheid en soepelheid van spieren en gewrichten. Bovendien blijft uw gewicht op peil. ‘Beweging is goed voor lichaam en geest’.

Kom dus in actie!

Cognitieve fitness zelf ervaren?

Wij blijven Fit biedt cognitieve fitness aan voor zowel beginnende als gevorderde. Er zijn 10 lessen van 1 uur per les. Voor volledige informatie over het huidige rooster kunt u kijken op de pagina: Les rooster.

De lessen worden gegeven door Madelon Uijtdehaage. Zij is zelf de nieuwe trainster cognitieve fitness en Madelon is al gediplomeerd sport- en beweegleidster voor senioren.

Extra links

Wij Blijven Fit in het nieuws

Onderzoek Trimbos Instituut