Fifty Fit

Ook voor mensen van 50 jaar en ouder zijn bewegingslessen soms niet uitdagend genoeg. Daarom is Fifty Fit een bewegings-methode voor mensen binnen deze leeftijdscategorie die nog lekker vitaal zijn. Met deze les kunt u er op een verantwoorde manier voor zorgen, met de benodigde uitdaging, dat u ook actief en vitaal blijft.

Inhoud lessen

Omdat deze les gericht is op de wat actievere oudere is correcte uitdaging de focus van deze lessen. Hierbij let ik op de volgende punten:

  • Alle spiergroepen benutten
  • Uithoudingsvermogen
  • Balans

Om dit te bereiken is er een combinatie van staande en liggende oefeningen (in combinatie met een matje). Deze oefeningen gaan gepaard met sport en spel (met of zonder materialen), waarbij ook muziek zal worden ingezet om te bewegen op het ritme. De oefeningen zijn hiermee ooit te vergelijken met materiaal zoals u zou kunnen verwachten op een pilates- of aerobics achtige instructie.

Passende uitdaging voor u en de groep

Voor het versterken van de uitdaging zal het tempo dus ook wat hoger liggen dan bij menig andere les voor deze doelgroep. Al wordt de exacte structuur en het tempo van de lessen natuurlijk wel afgestemd op de groep. Zo heeft u als actieve oudere een uitdagende en passende les om actief en vitaal te blijven.

Lesmomenten en inschrijven

Momenteel wordt deze les gegeven aan drie groepen op een locatie in Waalwijk. Heeft u zelf ook interesse om mee te doen? Twijfel dan niet en neem contact op.

Bij voldoende aanmeldingen is binnen het rooster ook ruimte voor een extra groep. Afhankelijk van de wensen van de groep kan deze ook in Waalwijk, of elders, zijn. Bent u dus op zoek naar een instructrice voor een bestaande groep, of heeft u een volledig nieuwe groep, neem dan zeker contact op voor de mogelijkheden!

Extra informatie

Lesrooster

Impressie van een les

Hier onder ziet u beelden van een recente fifty fit les. Ook in deze les stond ritmisch bewegen met alle spiergroepen centraal! Tevens vind u onder aan de pagina enkele reacties van deelnemers aan de les.

Reacties

De volgende reacties zijn binnen gekomen van deelnemers van een recente les fifty fit! Dank jullie wel voor de positieve reacties!

Het was een fijne gevarieerde les, en ik ben dik tevreden met onze Madelon!

Madelon het was weer een super leuke les. Ik heb weer genoten.

Heel afwisselende lessen, gewoon super!

Leuke lessen Madelon, nog geen een les hetzelfde, en goede muziek.